postheadericon Юні лісівники з Підлісного перемогли в обласному етапі Всеукраїнської акції «Ліси для нащадків»

Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді підбив підсумки обласного етапу Всеукраїнської акції «Ліси для нащадків».

За перемогу у фіналі змагались 11 навчальних закладів Кіровоградщини. Найкраще справились із завданнями акції вихованці шкільного лісництва «Зелена планета» комунального закладу «Компаніївське навчально-виховне об’єднання» (керівник Світлана Полтавець) і вихованці Червоно-Нерубаївського шкільного лісництва Підлісненської філії комунального закладу «Олександрівське навчально-виховне об’єднання № 2» (керівник Тетяна Воробей).

У ході акції юні лісівники розчищали квартальні просіки, проводили заготівлю насіння, збір лікарської сировини, інвентаризацію невеликих ділянок лісу, доглядали за посівами у лісорозсадниках, шкілках, ознайомилися з різними видами та призначенням лісогосподарської техніки.

Зокрема, учні Червоно-Нерубаївського шкільного лісництва  здійснили ряд екскурсій до Чорного лісу з метою ознайомлення та вивчення видового складу рослин та тварин. Гуртківці ознайомились із сучасними технологіями вирощування лісових культур, формами господарської діяльності та оволоділи методикою посадки та вирощування молодих дерев, взяли участь у висадці саджанців дубу. Протягом року під керівництвом вчителя хімії та біології Наталії Чабан також продовжувалась дослідницька робота за такими темами: «Особливості розповсюдження рослин занесених до Червоної книги в Чорному лісі», «Особливості вирощування дуба черешчатого», «Вирощування туї західної та колоноподібної із насіння». А ще юні природолюби з Підлісногопроводили різнопланові інформаційно-просвітницькі заходи щодо охорони та збереження лісових насаджень.