postheadericon У ГОЛОВНОГО ЛІСНИЧОГО - ЮВІЛЕЙ!

19 січня виповнилося 60 років головному лісничому ДП «Олександрівський лісгосп» Віталію Терещенку.

Дитинство і юність Віталія пройшли в лісі. Батько його, Михайло Іларіонович, був лісником, тож родина мешкала на кордоні, поруч із Розумівкою. До Олександрівського району Терещенки переїхали із Чигиринщини.

Про рослинний і тваринний світ Віталій дізнавася у першу чергу не з підручників, а з безпосереднього постійного спілкування з довкілям. Тому для рідних зовсім не дивним було його рішення після закінчення десятирічки та служби в армії піти навчатися у Великоанадольський лісовий технікум.

Трудову діяльність у лісовому господарстві розпочав у 1981 році у Чорноліському лісгоспі. Молоду сім’ю Віталія та Марини Терещенків прийняло Чутянське лісництво. Помічником лісничого у цьому лісництві Віталій Михайлович пропрацював три роки.

П’ять наступних літ чоловік обіймав посаду помічника лісничого у Богданівському лісництві. А коли отримав диплом про вищу освіту, його призначили інженером лісового господарства у Чорноліський лісгосп.

У листопаді 1994 року Терещенко очолив Олександрівський лісгосп. З 1997 року і по сьогодні Віталій Михайлович – головний лісничий цього лісогосподарського підприємства.

За свою багаторічну сумлінну працю Віталія Терещенка відзначено нагородами, серед яких нагрудні знаки «За бездоганну службу в державній лісовій охороні України», Почесна Грамота Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства, Подяка Кіровоградської обласної державної адміністрації. 

Лісівники Кіровоградщини щиро вітають ювіляра і зичать йому міцного здоров’я, довголіття, родинного благополуччя й душевного затишку.
За віддане служіння лісу та наполегливу працю нехай життя вимірюється багатьма роками, наповненими корисними справами та земними радощами!