postheadericon В Олександрівському лісгоспі відбулася виїзна колегія Державного агентства лісових ресурсів України

Сьогодні, 23 травня, у смт Олександрівці, на базі Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства, розпочало свою роботу розширене засідання виїзної колегії Державного агентства лісових ресурсів України.

У засіданні бере участь голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Головує на засіданні колегії заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар, який зазначив, що одним з пріоритетних завдань ведення лісового господарства на Кіровоградщині є збільшення площі лісів. Незважаючи на непросту ситуацію  і потребу нересурсних областей у фінансовій допомозі, зусилля лісівників мають бути направлені на забезпечення сталого розвитку лісового господарства, забезпечення належного створення нових лісів та збереження біорізноманіття.

У ході колегії Держлісагентства спеціалісти лісового та мисливського господарства та їх колеги-науковці з усіх регіонів України розглядають питання дотримання нормативно-правових актів з ведення лісового господарства при здійсненні рубок головного користування та рубок формування і оздоровлення лісів у Кіровоградському ОУЛМГ і Київському та по м. Києву  обласному управлінню лісового та мисливського господарства.

У порядку денному обговорюватимуться підсумки виконання тематичного плану наукових досліджень на 2015-19 рр. та тематичне наповнення плану на наступний період.

Також буде розглянуто стан ведення мисливського господарства користувачами мисливських угідь у Київській, Рівненській та Чернівецькій областях. Розглядатимуться пропозиції щодо розроблення Комплексної програми розвитку мисливського господарства, охорони та збереження тваринного світу.