postheadericon Свято останнього дзвоника з саджанцями спіреї замість кульок

В.о. лісничого Новомиргородського лісництва Зозуля І.В. від імені від імені лісівників державного підприємства «Олександрівське лісове господарство» привітав педагогічний та учнівський колектив Комунального закладу «Новомиргородська спеціальна школа Кіровоградської обласної ради» з Святом останнього дзвоника.

Слід відмітити, що цього року учні відмовилися від традиційного запускання кольорових надувних кульок і провели флешмоб «Краще дерево у землі, ніж кулька у небі». Допомогли їм у цьому Новомиргородські лісівники, надавши саджанці спіреї, якою випускники прикрасили подвір’я школи.

Зазначимо, нещодавно у мережі з’явилося відео, на якому учні приватної гімназії “Аіст”, що на Вінничині, розповідають про шкоду та небезпеку, котра “заховалася” у повітряних кульках. Адже випущені у небо кульки є не лише додатковим сміттям для природи, але й становлять загрозу для тварин та птахів. Звірі можуть прийняти залишки гуми та силікону за їжу або заплутатися у них. Саме тому діти вирішили відмовитися від використання традиційного «летючого непотребу» і запустили флешмоб, до якого запрошують й інші навчальні заклади міста.

 


Головний лісничий

ДП «Олександрівський лісгосп»

В.С. Попов