postheadericon Працівники ДП «Олександрівський лісгосп» провели спільний рейд з метою виявлення порушників правил пожежної безпеки

6 червня працівники У ДСНС у Кіровоградській області спільно з  представником місцевого підрозділу ГУ Нацполіції  та  головним лісничим Олександрівського лісгоспу здійснили профілактичний обхід лісових угідь Олександрівського лісництва у тих місцях, де з великою ймовірністю можна зустріти відпочивальників.

Учасники рейду  провели профілактичні бесіди, роздали тематичні листівки та попередили громадян про адміністративну відповідальність за випалювання рослинності та наслідки, якими може обернутися пожежа у лісовому масиві. Нагадали, що у період високої пожежної небезпеки забороняється розкладати багаття у лісах. За відсутності опадів до пожежі може призвести і залишений недопалок чи сірник, тому слід бути максимально уважними та обережними.     У разі пожежі у лісі на початковій стадії, необхідно повідомити працівників лісового господарства та спробувати загасити її власними силами,  якщо ж займання вже поширилося, необхідно сповістити про подію за номером «101».