postheadericon ІСТОРІЯ ОЧИМА СУЧАСНИКІВ

Велику роботу на території історико-архітектурного заповідника родини Раєвських провели працівники ДП „Олександрівський лісгосп” по підготовці урочистостей з нагоди 200-річчя перемоги у Вітчизняній війні 1812 року. Зокрема, вони розмітили площу під посадку двадцяти лип і забезпечили саджанці.

 

А святкування пройшли у неділю, 7 жовтня, у селі Розумівці. В історико-архітектурному заповіднику родини Раєвських побували учасники Міжнародної історичної конференції " Війна 1812 року у контексті європейської історії", яка розпочала свою роботу 6 жовтня у місті Кіровограді. На гостинній розумівській землі гостей зустрічали голова Олександрівської районної державної адміністрації Валерій Авксентьєв, заступник голови районної ради Олександр Невмержицький, сільський голова Розумівки Микола Христинко, депутат районної ради, директор ДП „Олександрівський лісгосп” Олександр Синівський.

Учасники конференції ознайомилися з експозицією історії родини Раєвських у народному музеї села, побували в усипальниці Раєвських та взяли участь в поминальній літії у Свято- Хрестовоздвиженській церкві, поклали квіти до пам’ятника М.М. Раєвського.

А апогеєм урочистостей стала посадка алеї пам'яті, Двадцять молодих лип символізуватимуть пам’ять про відзначення 200-річчя перемоги у Великій вітчизняній війні 1812 року.