postheadericon Вчимося досліджувати та охороняти природу спільно із молоддю!

27 лютого 2020 року комунальним закладом «Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» спільно з Орхуським екологічним інформаційно-тренінговим центром, що діє при відділі документів з економічних, технічних та природничих наук комунального закладу «Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського» було проведено фінальний етап обласного конкурсу «Вчимося досліджувати та охороняти природу».

 Конкурс проводився з метою виховання в учнівської молоді любові до природи, рідної землі, усвідомлення відчуття гармонійної єдності людини, суспільства і довкілля, формування екологічної, естетичної і трудової культури, розширення, поглиблення і популяризація екологічних знань.

У відбірковому етапі обласного конкурсу «Вчимося досліджувати та охороняти природу» взяли участь 105 учнів закладів загальної середньої та позашкільної освіти області, які мають досвід підготовки дослідницько-експериментальних робіт в галузі природничих наук. У фінальному етапі взяли участь 70 учнів – переможців відбіркового етапу, які презентували свої конкурсні роботи у номінаціях: «Юний дослідник»; «Екологія та проблеми довкілля»; «Біологія»; «Охорона здоров'я»; «Ресурси енергозбереження»; «Сільськогосподарське дослідництво»; «Лісогосподарське дослідництво».

На підставі рішення членів журі: Гайденка Олега, вченого секретаря, завідуючого науково-технологічним відділом селекції, насінництва і трансферу інновацій Інституту сільського господарства Степу, кандидата технічних наук; Роздєльської Валентини, головного спеціалісту відділу лісового господарства Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства; Химчак Галини, заступника директора з навчально-методичної роботи ОЦЕНТУМ

У номінації  «Лісогосподарське дослідництво "  учень 9  класу  Підлісненської  філії  КЗ " Олександрівське  НВО№2"  Климків  Євген  заняв ІІ місце з роботою на тему «Особливості знищення вогнищ зимового п’ядуна з фітоцинозу Чорного лісу»