postheadericon На засіданні колегії ОУЛМГ обговорили актуальні питання ведення лісового господарства

Під час засідання колегії обласного управління лісового та мисливського господарства, яке відбулося 3 червня під головуванням начальника управління Наталії Ревенко, було  розглянуто актуальні питання ведення лісового господарства.

 Як зазначила начальник відділу лісового господарства Лариса Романська, за результатами ревізії лісових обходів державною лісовою охороною в період з грудня 2019 року по квітень 2020-го включно виявлено 20 випадків незаконних рубок загальною масою 104 куб. м, з них 8 випадків на невиявленого лісопорушника загальною масою 61,9 куб. м. Сума заподіяної незаконними рубками шкоди становить 1 млн. 9 тис. грн. Відшкодовано в добровільному порядку 30,6 тис. грн. Матеріали по випадках скоєних незаконних рубок передано до слідчих органів.

 За підсумками технічного приймання лісових культур і плантацій та посівів у лісових розсадниках навесні 2020 року на Кіровоградщині створено лісових насаджень на площі 282,4 га, у т. ч. культур на зрубах 168,1 га, захисних насаджень 114,3 га, повідомила головний спеціаліст відділу лісового господарства Валентина Роздєльська. Під природне поновлення залишено площу 43,6 га. Висіяно лісового насіння на площі 4,8 га (асортимент деревних і чагарникових порід нараховує 36 видів). Закладено плантацій новорічних ялинок на площі 14,1 га; створено шкілок декоративних саджанців на площі понад 4 га.

Частка лісових насаджень, створених підприємствами навесні 2020 року, які характеризуються добрим і дуже добрим станом якості, становить близько сто відсотків, відмітила доповідач.

 У доповіді головного спеціаліста облуправління Анатолія Кріпаки стосовно стану охорони праці в державних лісогосподарських підприємствах за 2019 рік відзначалось, що  завдяки проведеній роботі із забезпечення відповідних умов праці не було допущено смертельних випадків, пожеж у виробничих приміщеннях, а також аварій на дорогах з участю лісівничих транспортних засобів.

Робiтників лісогосподарських підприємств забезпечено спецодягом, спецвзуттям та миючими засобами. Забезпечено обов'язкове проходження водіями передрейсових медичних оглядiв. На фiнансування заходiв з охорони працi в 2019 році витрачено 2 млн. 385 тис. грн. Витрачена сума становила 1,74% вiд фонду заробiтної плати, в т.ч. на одного працюючого витрачено 2 783 грн.

У лісгоспах поліпшено умови праці. Зокрема, проведено замiну вікон і дверей  у двох лісгоспах, в окремих підприємствах проведено ремонт та модернiзацію котлiв опалення. У низці структурних підрозділів відремонтовано виробничі та санiтарно-побутові примiщення, здійснено обробку дерев'яних конструкцiй приміщень засобами вогнезахисту.

Головний спеціаліст з питань персоналу  Світлана Плохотнюк інформувала про стан роботи з питань запобiгання корупцiї.

 У підсумковому слові начальник обласного управління Наталія Ревенко наголосила на посиленні заходів з охорони лісів від пожеж, забезпеченні належної охорони лісових насаджень від незаконних рубок та підвищенні ефективності дій працівників державної лісової охорони з виявлення лісопорушників та притягнення їх до відповідальності.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ