postheadericon ЛІСІВНИКИ ПІДСУМУВАЛИ РОБОТУ ЗА 9 МІСЯЦІВ 2013 РОКУ

31 жовтня під головуванням Голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця відбулася колегія, на якій було підбито підсумки роботи за 9 місяців цього року.


З доповіддю про підсумки господарсько-фінансової діяльності підприємств галузі виступив перший заступник Голови Держлісагентства Ярослав Макарчук, який зазначив, що здобутки в діяльності галузі вийшли на новий рівень та отримали високі виробничі, економічні та соціальні показники. Доповідач підкреслив позитивну динаміку росту обсягів реалізації продукції по Держлісагентству, звернув увагу на збільшення середньої зарплати працівників галузі та зменшення обсягів незаконних рубок, наголосив, що станом на 01.10.2013 в лісах галузі виникло та ліквідовано 801 пожежі на площі 220 га, що складає 47 % по кількості та 7 % по площі в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року. Середня площа однієї пожежі не перевищила 0,3 га. Завдяки постійним заходам, що здійснюються підприємствами галузі кількість та площа пожеж, що виникли в цьому році є найменшою протягом роботи галузі. «Обсяг реалізованої продукції склав 4046,7 млн. грн. і зріс порівняно з відповідним періодом 2012 року  на 323 млн. грн., або на 9%. », – зазначив Ярослав Макарчук. «Основне наше завдання – закріпити позитивні зміни та стабілізувати позитивні тенденції розвитку», – наголосив доповідач.

  

Керуючись оперативними даними, станом на 04.10.2013, перший заступник Ярослав Макарчук зазначив, що лісогосподарськими підприємствами вже споруджено більше 776 км земляного полотна, що складає 81 % від запланованого обсягу, відновлено та відремонтовано більше 133 км земляного полотна, що складає 99 % від запланованого. За його словами на сьогоднішній день вже побудовано більше 1000 км земляного полотна.

Підсумовуючи результати роботи лісової галузі за 9 місяців 2013 року Голова Держлісагентства України Віктор Сівець зазначив, що стабільна та консолідована робота галузі протягом 3-х останніх років дає дуже вагомі результати. «На сьогоднішній день робота галузі вийшла на найкращі показники за історію Незалежності України. Ми планомірно скорочуємо витрати, збільшуємо вартість знеособленого метра кубічного деревини, оптимізуємо чисельність працівників в галузі, рубаємо ту кількість, яка 100% буде реалізована» - наголосив Віктор Сівець.

«Галузь працює стабільно. Одним з найважливіших питань на сьогодні – є питання приймання цілісних майнових комплексів від Мінагрополітики та Міноборони та покращення їх господарсько - фінансових та економічних показників, завершення осінньої посадки лісових культур в  галузі, успішно завершити не простий рік. Не менш важливим залишається завершення будівництва лісогосподарських та протипожежних доріг, без яких значно ускладнюється ритмічне ведення лісового господарства,  контроль над рубками та зменшенням залишків продукції на складах, а також підвищення соціального забезпечення працівників галузі» - підсумував Голова Держлісагентства.


Прес-служба Держлісагентства