postheadericon Шановні аграрії, селяни, працівники галузі!

Вітаю вас із Днем працівників сільського господарства!

Від імені всього керівництва держави дякую за Вашу щоденну нелегку працю.

Низький уклін усім хліборобам за щедрий коровай на столі!

Цього року трудові будні аграріїв були нелегкими.

Ви виходили в поле, коли на ньому ще були сніги. Ви збирали врожай у щоденні дощі. Коли ми бачимо на полицях магазину хліб, ми пам’ятаємо: що саме Ваші руки знають його справжню ціну!

Вже декілька років Уряд та аграрії були надійними партнерами. Завдяки цьому, ми забезпечили продовольчу безпеку,  збирали рекордні врожаї та вивели Україну в лідери світового виробництва сільськогосподарської продукції.

Саме Ви досягли максимальних історичних показників збору зернових – близько 60 мільйонів тонн. Цьогоріч Україна стане другою в світі країною за експортом збіжжя.

Окрема подяка за успішну працю нашим тваринникам. Покращилися тенденції молочного та м’ясного скотарства, а вітчизняне птахівництво вийшло на провідні позиції у світі.

Україна, як сильна і самодостатня держава,  впевнено заявила, що спроможна долучитися до вирішення глобальної продовольчої проблеми.

Я дякую вам за те, що все більше споживачів у різних країнах світу віддають перевагу саме українській продукції.

Низький уклін дрібним і середнім товаровиробникам, фермерам і одноосібникам. Адже саме вони є основою всього сільського господарства України, носіями самобутнього українського способу життя, унікальних традицій, ментальності та культури.

Зберегти українське село на основі дрібного товаровиробника – це першочергове завдання, поставлене нам Президентом України. Тому надання їм всебічної державної підтримки  − один із головних векторів економічного розвитку. Він чітко простежується у Стратегії розвитку аграрного сектору  економіки до 2020 року, яка була схвалена на найвищому державному рівні.

Шановні працівники сільського господарства!

У цей день щиро дякую вам за віддану любов до української землі.

Хай ваші ниви обходять стороною природні стихії, а врожаї будуть щедрими. Міцного здоров’я вам та вашим родинам, щастя та злагоди в кожну домівку!


З повагою,

Міністр Микола Присяжнюк