postheadericon НОВОРІЧНІ СВЯТА З МІСЦЕВОЮ ЯЛИНКОЮ

За вікном похмурий сірий пейзаж, що зовсім не нагадує білу пухнасту зиму. Проте, на календарі зимовий  грудень, і в багатьох він асоціюється з мерехтливими вогниками на ялинці.

Олександрівка готується до святкування Нового року та Різдва.  А Олександрівське лісництво організувало виїздну торгівлю новорічними ялинками в селищі, точки продажу - біля районного будинку культури  та біля центрального ринку.  То ж кожен бажаючий, приїхавши до райцентру у справах, або, проживаючий безпосередньо в селищі, зможе придбати ялинки за цінами від виробника, не затрачаючись на дорогу до лісництва. В асортименті новорічна  сосна звичайна та сосна кримська,  попит на яку найбільший.В основному, купують невисокі дерева, до 1метра,  але є запит і на "ялиночку до стелі". Аби виконати бажання найвибагливіших покупців, їм пропонують завітати на торговий майданчик лісництва, або до колег з Бірківського та Червоно-Нерубаївського господарств. Ціни на ялинки  стартують від 72 гривень.  Дорожча - ялиночка в горщику. Звичайна колюча вічнозелена, висотою до 1 метра коштує 174 гривні, а блакитна  пухнаста красуня в горщику - 222 гривні. Покупці порівнюють ціни,  зважують свої фінансові можливості, і, наперед визначившись з місцем  для ялинки з горщика, - купують. Така ялинка, відсвяткувавши в оселі, продовжуватиме тішити господарів на подвір'ї, головне - правильний догляд. Слід зазначити, що дві таких ялиночки прикрашали адмінбудівлю лісгоспу на минулорічні різдвяні свята. Ранньої весни вони були висаджені в парку Олександрівського лісництва, і відтоді радують відвідувачів там. 
Загалом Олександрівським лісництвом вже реалізовано більше 700 новорічних  дерев, вирощених на власних плантаціях та в розсаднику. Весною,  на місці заготівлі новорічних ялинок, будуть висаджені нові молоді хвойні саджанці, які через 5-6 років лісівничих доглядів, набудуть стандартних розмірів, аби бути атрибутами  новорічних свят.

Сергій Магльований, майстер лісу Олександрівського лісництва