postheadericon З 1 КВІТНЯ В ЛІСАХ РОЗПОЧНЕТЬСЯ «СЕЗОН ТИШІ»

У період з 1 квітня до 15 червня у місцях масового розмноження та вирощування потомства диких тварин має бути забезпечено «сезон тиші» з обов’язковим обмеженням господарської діяльності, аби благодатно вплинути на стан тваринного світу.
«Сезон тиші» – це природоохоронний захід, впроваджений  на законодавчому рівні у 2015 році (стаття 39 Закону України «Про тваринний світ). Його метою є охорона середовища існування, шляхів міграції диких тварин на час їх розмноження. Це сприяє відтворенню популяції лісових звірів та птахів, забезпечуючи їх зростання та різноманіття в лісах, а також спокійний розвиток фауни.Протягом цього періоду забороняється стрільба з вогнепальної зброї, вибухових робіт, запуск феєрверків, проведення спортивних змагань транспортних засобів, раллі, а також проведення санітарних рубок.
За невиконання вимог Закону, порушники несуть адміністративну відповідальність,  згідно зі статтею 87 КУпАП та сплату стягнення у вигляді штрафу від 30 до 50, а на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.