postheadericon ПЕРЕВІРЕНО СТАН ГОТОВНОСТІ ДО ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНОГО ПЕРІОДУ

Відповідно до наказу Державного агентства лісових ресурсів України від 20.05.2021р. N322, обласні управління лісового та мисливського господарства,  згідно із затвердженим  графіком, здійснювали перевірки  держлісгоспів сусідніх областей на предмет  їхньої готовності  до виявлення і гасіння лісових пожеж, а також проведення запобіжних заходів щодо виникнення пожеж у лісових масивах.             10 червня 2021 року комісією  Дніпропетровського  ОУЛМГ було проведено перевірку і Олександрівського держлісгоспу,  діяльність якого  координується Кіровоградським обласним управлінням лісового та мисливського господарства. 
Комісія оглянула протипожежну щоглу, пункти зосередження пожежного інвентарю,  аналізувала їх укомплектованість засобами пожежогасіння і персоналом. Увага перевіряючих зверталася на наявність та виконання лісництвами проектів  протипожежного облаштування лісів. Перевірялася  наявність мінералізованих смуг, прилеглих до населених пунктів, наявність та стан пожежних водойм, їх облаштування для відбору води.Також члени комісії інспектували стан обліку лісових пожеж,   наявність книг обліку лісових пожеж, планування протипожежних і лісозахисних заходів.
Перевіркою було охоплено всі  4 лісництва. За підсумками перевірки  Олександрівське лісове господарство  визнане готовим до гасіння лісових пожеж. 

Дмитро БОРОТА, інженер ОЗЛ