postheadericon „ЛІСОВА ШКОЛА” ЗБИРАЛА ЮНИХ ЛЮБИТЕЛІВ ПРИРОДИ

Любов до навколишнього середовища закладається змалку. Це відомо кожному.

Юні підлісняни природу рідного краю люблять по особливому – зацікавлено, бережно, з трепетом у серці.  Та й як не любити, коли їх руки постійно докладають зусиль для збереження цього дива. Про корисні справи юних лісівників Підлісненського НВК відомо не лише в області, а й за її межами. Збагачують свої знання і уміння школярі протягом року беруть участь у діяльності шкільного лісництва. А підводять підсумки роботи за рік під час відпочинку у пришкільному профільному таборі «Лісова школа», що щороку зустрічає їх новими екологічними тренінгами, практичними заняттями, акціями.

Цього року «Лісова школа» оздоровлювала та збагачувала новими екологічними знаннями 70 учнів. Юні лісівники поринули у цікавий світ пригод, екологічних казок, лісових квестів, профорієнтаційних уроків. З захопленням поповнювали свій багаж екологічних знань та практичних умінь під час екскурсій до лісу та Червоно-Нерубаївського лісництва.

Особливо захоплюючі враження отримали діти від квесту «Лісовими стежками».  За допомогою підказок та загадок лісових героїв із словянських міфів – Мавки, Лісовика, кота Баюна, Чугайстра юні шукачі пригод не лише пройшлися відповідним маршрутом, показали свої знання з лісової справи, наїлися лісової каші, а й знайшли відповіді на питання: «що таке толерантність до природи?», «толерантність у спілкуванні з однолітками?» та « толерантність життєвих позицій на планеті Земля?». Той, хто не береже природу рідного краю – не берегтиме і багатства своєї країни чи планети. Той, хто не може толерантно спілкуватися з однокласниками, односельчанами – не зможе  гідно поводитись на міжнародному, міжнаціональному рівні. Саме така позиція була відчутна і прослідковувалась у думках учнів, які зараз вболівають за долю нашої країни .  Взявши участь у акції «Український віночок» та майстер-класі «Український оберіг», юні патріоти не лише показали красу українських земель, а й своє відношення до України. «Я люблю Україну!» - під таким гаслом пройшов день національної символіки в таборі.

Любов до України починається з любові до маленького деревця, свого односельчанина, своєї малої батьківщини, впевнені юні природолюби Підлісного.

Світлана Парієнко,

заступник директора з виховної роботи.