postheadericon „АНГЛІЙЦІ” ВІДЧУЛИ КРАСУ ОЛЕКСАНДРІВСЬКОГО ЛІСУ

Щодня у пришкільному англомовному таборі «Wonderland» Олександрівського НВК №2  – нові відкриття, нові емоції, новий досвід…

Одним з найцікавіших днів, на думку дітей, був День квітів і природи. Саме в цей день наші вихованці відчули красу його величності лісу. Є такий відомий вислів: «Природу неможливо побачити очима, її можна лише зрозуміти розумом і відчути серцем.» Ліс – одвічна симфонія природи, її храм. Це скарбниця різних видів дерев, ягід, грибів, лікарських трав, хутрових звірів і птахів тощо. Ліс вабить до себе в будь-яку пору року.

Ось ці чари лісу діти відчули, побувавши на екскурсії в Олександрівському держлісгоспі. Завдячуючи директору підприємства І.В. Гапичу  та інженеру лісових культур М.І. Петренку, діти та вихователі Т.О. Поцелуйко, О.М. Сухенко  відвідали територію нашого держлісгоспу. Всі були вражені її красою, ошатністю, гарним дизайном та справді європейською чистотою. Це є дійсно візитна картка не лише району, а й всієї Кіровоградської області!

Зі слів Миколи Івановича діти дізнались про історію держлісгоспу, чим займається дане комплексне господарство, про співпрацю  з іншими  лісовими господарствами України, а також із Харківським науково-дослідницьким інститутом. Школярі були в захваті від неймовірної краси декоративного посадматеріалу. Ялини звичайні, колючі, голубі; туї, ялівці різних видів, сосни, самшит, барбарис, евонімус, гібіскус, дейція зірчаста, спірея, плакучі яблуні, верби, берези; жимолость, сакура і багато-багато іншої екзотики. Діти навіть не уявляли, що на одній території можливо зібрати красу з усього світу. Потім школярі ще ознайомились із самим виробничим процесом: деревообробний цех, сушарка, теплиці, насадження… Скільки ж праці треба вкласти для того, щоб виростити ліс!

Ми дуже вдячні за змістовну, цікаву, пізнавальну екскурсію людині закоханій в свою справу – М.І. Петренку.  Хто знає, можливо в майбутньому хтось із цих школярів теж пов’яже  своє життя із лісовим господарством.

Ліана МОСКАЛЕНКО,

начальник пришкільного англомовного

табору «Wonderland».