postheadericon З початку року лісівники Кіровоградщини створили 1800 гектарів лісу

 

3 листопада на базі Оникіївського лісгоспу відбулась виїзна колегія Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства, яка зібрала керівників всіх лісогосподарських підприємств області, а також головних спеціалістів та голів профспілкового комітету.

На колегії було підведено підсумки фінансово-господарської діяльності лісгоспів області за 9 місяців 2011 року, розглянуто ефективність використання лісосировинних ресурсів та стан благоустрою лісового фонду, територій і садиб підприємств та структурних підрозділів. За підсумками трудового суперництва визначено краще лісогосподарське підприємство.

 

Розпочалась колегія із огляду території лісгоспу та Оникіївського лісництва, стан благоустрою яких помітно покращився. Учасники колегії відвідали новостворений парк-експозицію «Лісові стежки», розсадник для вирощування декоративного посадматеріалу та майданчик для його реалізації, цех переробки, фазанарій та вольєр для утримання диких мисливських тварин, а також відремонтоване насіннєвє сховище, яке особливо вразило лісівників з усієї області.

Із доповіддю про результати господарської діяльності на колегії виступила Наталія Ревенко – заступник начальника обласного управління.

Так, в області забезпечено розширене відтворення лісів: створено майже 1800 га лісових насаджень, що майже в 4 рази перевищує площу суцільних зрубів лісів минулого року. Крім цього, проведено догляди за лісовими насадженнями на площі 13 тис. га.

За 9 місяців від усіх видів рубок заготовлено 144 тис. куб. м деревини, з яких 128 тис. куб. м уже реалізовано.

Лісогосподарськими підприємствами забезпечено належний рівень захисту лісів від пожеж, виконано всі заплановані профілактичні та попереджувальні протипожежні заходи.

Сьогодні на лісогосподарських підприємствах області працює 1082 чоловіки. Середня заробітна плата працівників лісової галузі області зросла на третину порівняно з відповідним періодом минулого року і становить 2317 грн. Протягом року підприємства не мали заборгованості по заробітній платі перед своїми працівниками, вчасно сплачували всі платежі до бюджетів всіх рівнів.

Лісові господарства проводять значну роботу по забезпеченню належних умов праці. На фінансування заходів з охорони праці за 9 місяців року витрачено майже 350 тис. грн.

Начальник управління Іван Захарченко проаналізував роботу лісогосподарських підприємств області за окремими напрямками та висловив рекомендації щодо оптимізації та максимального використання наявного потенціалу виробництва.

На завершення колегії голова облпрофорганізації працівників лісового господарства Валентина Токарчук оголосила підсумки трудового суперництва. За досягнення кращих результатів виробничої діяльності перехідний знак «Підприємству – переможцю трудового суперництва»

за Перше місце було вручено ДП «Оникіївський лісгосп» (директор – Сергій Слюсаров, голова профкому – Валентина Червак).

Друге місце присуджено дослідно-селекційному дендрологічному лісовому центру «Веселі Боковеньки» (директор – Лідія Потапчук, голова профкому – Олена Куделя),

Третє – ДП «Олександрівський лісгосп» (директор – Олександр Синявський, голова профкому – Леонід Мироненко).