postheadericon ПТАШОК ЗУСТРІЧАЛИ НОВИМИ «ДОМІВКАМИ»

Пташки – наші найменші друзі і невід’ємна часточка природи. Вони прикрашають ліси  і сади, тішать нас своїм чарівним співом. Їх весела дзвінка пісня, яскраве забарвлення оживляють природу і звеселяють наші серця, додають нам бадьорості і радості.
Ми, вихованці гуртка «Юні лісівники»  Староосотської філії  КЗ «Олександрівське НВО №1», любимо наших пернатих друзів. Вони дорогі нам як незамінні помічники в боротьбі за врожай, вірні союзники в знищенні шкідників.
Незабаром пташки на тендітних своїх крилах, долаючи великі відстані, прилетять до нас. Ми радо зустрінемо цих маленьких провісників весни.  Для цього  у шкільній майстерні під  керівництвом вчителя  трудового навчання  Мошуренка Ю.М. ми змайстрували 50 шпаківень – і птахи щиро віддячать нам за допомогу.    А матеріали для шпаківень   забезпечили  наші наставники – працівники  Олександрівського  лісництва (лісничий Уфімцев О.О.). Під час акції  «Весні назустріч» юні лісівники  разом з керівником гуртка Криворучко І.С.  та  лісівниками розвішали  шпаківні на території лісового господарства.

Охороняйте і дбайливо ставтесь до братів наших менших! І пам’ятайте: найдорожча для пташки-воля.
Оберігайте природу ... Оберігайте оточуюче середовище, адже любов до природи – це і любов до Батьківщини, до свого народу. Це наш світогляд, наша мораль, весь спосіб нашого життя.

Яна БОТВЕНКО,

староста гуртка «Юні лісівники».