postheadericon Олександрівські парки примножуються

Перша березова алея біля контори підприємства була посаджена років сім тому на честь відмінного лісовода нашої області В.Г. Єрмолаєва. Тоді ж був закладений тут і дендрарій. Він вміщує 50 видів декоративних рослин.

Цей парк є улюбленим місцем молодих подружніх пар. Бо саме сюди після реєстрації шлюбу вони приїжджають для фотографування. А у 2008 році було посаджено перші деревця та кущі у лісопарку (Олександрівське лісництво) на в’їзді в Олександрівку зі сторони Знам’янки. Та, на жаль, більшість рослин негативно пережили спеку, що була характерною влітку для останніх років. Тому велика кількість дерев та кущів всохла. І весною позаминулого року, і весною минулого року доводилося рослини досаджувати. Сподіваюся, що наступного року парк порадує олександрівців зеленню.

Минулої весни було закладено парк (територія Червоно-Нерубаївського лісництва) біля Підлісного, поряд з автотрасою „Олександрівка-Кіровоград”. Там висаджено берези, дуби, клени та липи.

Цей парк, переконаний, стане гарним місцем перепочинку автомобілістів. Порадую жителів Олександрівки та Нової Осоти ще одною новиною – біля контори Олександрівського лісництва цієї весни з’явиться новий парк – можна сказати, парк лікарських рослин. Бо більшість рослин, які тут будуть висаджені, лікарські. А крім них ще ростимуть липи, клени, бузина червона, туя колоновидна, ялівець горизонтальний, шовковиця, ліщина, самшит, шипшина, аронія, граб, смородина чорна, глід, калина, бузок звичайний, гортензія садова, кизильник, лаванда, суниці, ожина, брусниці. А між ними – альтанки та лавки. Тож, вже влітку жителі і районного центру, і навколишніх сіл зможуть приходити сюди з друзями, з сім’ями на відпочинок.

Микола Петренко,

інженер лісових культур ДП „Олександрівський лісгосп”.