postheadericon І ОЛЕКСАНДРІВСЬКІ ЛІСІВНИКИ ВІЗЬМУТЬ УЧАСТЬ У СПІЛЬНОМУ ЗАХОДІ У КРОПИВНИЦЬКОМУ


   28 листопада на публічному заході в Кропивницькому лісівники (члени обласної організації профспілки працівників лісового господарства) висловлять свою позицію щодо майбутнього лісової галузі України.    Участь у заході візьмуть і представники профспілки ДП "Олександрівський лісгосп".
   Мета заходу  -  довести до громадськості позицію профспілки щодо подальшої долі галузі. Як відомо,  Кабінет Міністрів України 15 листопада схвалив Стратегію реформування лісового господарства України на період до 2022 року, та, на жаль не вирішеним залишається питання  державного фінансування на ведення лісового і мисливського господарства, охорони і захисту лісів.
   Ініціює проведення заходу обласна організація профспілки працівників лісового господарства на вимогу резолюції, прийнятої Всеукраїнськими зборами профспілкового активу лісогосподарської галузі 23 листопада.
Мета заходу – відновити фінансування бюджетної програми 2805060 «Ведення лісового і мисливського господарства, охорони і захисту лісів»,  не допустити знищення лісової галузі України, до якого може призвести схвалена Кабінетом Міністрів України 15 листопада Стратегія реформування лісового господарства України на період до 2022 року. Згідно зі Стратегією,  передбачається створення «новоутвореного суб’єкта господарювання з корпоративними правами». Це ставить під загрозу забезпечення та захист унікальних рукотворних насаджень, проведення на належному рівні заходів з підвищення продуктивності, поліпшення якісного складу лісів.
   Лісівники виступають за те, що ухвалена Стратегія має бути  узгоджена з громадськими організаціями (профспілки такими є),  фахівцями лісової галузі та всіма зацікавленими сторонами.