postheadericon В мисливських угіддях Чутяно-Дмитрівського МРГ УТМР виявлено вірус африканської чуми свиней у дикого кабана

22 грудня 2017 року в Чутяно-Дмитрівському мисливському угідді Дмитрівського лісництва Знам’янського району зареєстровано випадок африканської чуми свиней у дикого кабана.

 Біологічний матеріал був відібраний у тварини, відстріляної кількома днями раніше з метою моніторингу циркуляції вірусу АЧС.

За результатами лабораторного дослідження матеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветсанекспертизи (м.Київ) виявлено ДНК-вірус африканської чуми свиней (звіт про результати дослідження від 22 грудня 2017 року № 010548 п.м./17).

Станом на 23 грудня 2017 року під час епізоотичного обстеження вищезазначених мисливських угідь випадків підозри на захворювання африканською чумою свиней та загибелі серед диких кабанів не виявлено.

Епізоотична ситуація серед поголів’я домашніх свиней в колективних та індивідуальних приватних господарствах навколишніх районів благополучна.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней 23 грудня 2017 року проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Знам`янській райдержадміністрації. Її рішенням затверджено та визначено межі епізоотичного вогнища, зон захисту та спостереження, а також інші заходи згідно з вимогами чинної інструкції.