postheadericon Тиждень охорони праці назвав кращих лісівників

1 червня у Чорноліському лісгоспі відбулось урочисте нагородження кращих за підсумками Тижня охорони праці, що тривав у Кіровоградському обласному управлінні лісового та мисливського господарства з 23 по 30 квітня під гаслом «Сприяння охороні праці у «зеленій» економіці».

 

Головний спеціаліст сектору використання лісових ресурсів обласного управління Анатолій Кріпака доповів, що на лісогосподарських підприємствах області проводились обстеження та цільові перевірки промислової безпеки, а також проводились огляди-конкурси з охорони праці та культури виробництва. На підприємствах області розроблено та введено в дію Систему управління охороною праці, яка стала основою для побудови дієвого механізму зменшення ризиків травматизму. Було проведено навчання та різноманітні інструктажі з питань техніки безпеки, організовано профілактику виникнення нещасних випадків на виробництві, детально обстежено обладнання, техніку, будівлі та споруди на відповідність вимогам техніки безпеки. Крім цього, було створено безпечні та нешкідливі умови праці на кожному робочому місці, підвищено рівень культури виробництва та санітарно-побутового обслуговування.

Під час Тижня охорони праці проведено оформлення куточків, стендів, організовано конкурси «Кращий працівник», «Краща виробнича дільниця (бригада)», а серед підприємств області – «Краще підприємство», яким цього річ стало ДП «Оникіївський лісгосп».

Переможцем конкурсу «Кращий підрозділ в лісокультурному виробництві» визнано лісокультурну бригаду Долинського лісництва ДП «Долинський лісгосп».

Звання кращого працівника здобули представники кожного з дев’яти лісогосподарських підприємств області. Зокрема,серед кращих працівників і Сергій Кузик - водій Олександрівського лісництва ДП «Олександрівський лісгосп”.